Skoči na glavno vsebino

V tem šolskem letu se je natečaj osredotočal na 13. cilj trajnostnega razvoja – sprejeti nujne ukrepe za boj proti podnebnim spremembam in njihovim posledicam. Natečaj zato nosi naslov Na Marsu živeti ne znamo, zato Zemlje ne damo.

Natečaj je potekal na treh ravneh. Učenci so najprej ustvarjali na šolski ravni, kjer so mentorji izbrali izdelke in jih poslali ocenjevalnim komisijam na regijskih ravneh. Te so izbrale najboljša dela s posameznega področja in jih posredovale na nacionalno raven. Strokovna nacionalna ocenjevalna komisija je nagradila prva tri dela posameznega natečajnega področja vsake starostne skupine.

Z veseljem objavljamo, da je učenka 7. b-razreda, Lina Ujčič Vrhovnik, osvojila 2. mesto med literarnimi prispevki za učence 3. triade. Lina je napisala besedilo z naslovom Kaj se zgodi, če greš Zemlji na živce.

Na natečaju so s svojimi prispevki sodelovali tudi naslednji učenci: Tjaša Veber, Ajda Oblak, Hana Semprimožnik, Patricija Podvratnik (literarni natečaj) ter Sašo Tamše in Tibor Kranjc Golob (fotografski natečaj).

 

Vsem izrekamo iskrene čestitke.

 

Urška Kočevar, prof.

Dostopnost