Skoči na glavno vsebino

OBVESTILO ZA PRVI ŠOLSKI DAN 2021/22

 

Spoštovani učenke, učenci in starši!

Veseli nas, da se bomo v sredo, 1. septembra 2021, zopet srečali in pričeli novo šolsko leto.
Delo bo potekalo po Modelu B, ki predvideva izvajanje vseh dejavnosti učencev v šoli z upoštevanjem omejitev in ukrepov za preprečevanje širjenja okužbe s koronavirusom.

V šolskem letu 2021/22 se bo pouk za učence od 2. do 9. razreda pričel v sredo1. 9. 2021, ob 8.20. Pouk bo potekal po urniku, ta dan bodo imeli učenci 5 šolskih ur.

Za malico in kosilo bo poskrbljeno. Na osnovi prijav, ki ste jih oddali ob koncu šolskega leta, bo organizirano tudi podaljšano bivanje do 16. ure. Učenci naj s seboj prinesejo torbo, zvezke, peresnico in copate.

Za učence vozače bo organiziran šolski prevoz, kjer bomo upoštevali higienska priporočila za izvajanje prevoza šolarjev. Organizirano bo tudi jutranje in popoldansko varstvo vozačev.

Prvi šolski dan naj učenci od šestega do devetega razreda na pričetek pouka počakajo na parkirišču pred športno dvorano, razredniki pa jih bodo odpeljali v matične učilnice.

Učence razredne stopnje pa bodo na vhodu RS pričakale učiteljice in jih pospremile v učilnice.

 

Nekaj splošnih navodil za vse učence:

  • V šolo naj pridejo le zdravi otroci.
  • Potrebno je vzdrževati higienske ukrepe: higieno kašlja, umivanje in razkuževanje rok ter ostala priporočila NIJZ.
  • Vozači naj med prevozom s šolskim avtobusom ali kombijem nosijo masko. Maske priskrbite starši.
  • Ker je Vlada RS podaljšala Odlok o določitvi začasnih pogojev za izvajanje dejavnosti v vzgoji in izobraževanju ter visokem šolstvu, je za vse učence obvezno nošenje mask na hodnikih in v skupnih prostorih. Pri pouku pa morajo maske nositi učenci od 6. do 9. razreda.

 

Veselimo se novih izzivov z vami!

Kolektiv OŠ Mozirje

Dostopnost