Skoči na glavno vsebino


Ulica Obrti – predstavitev obrtnih poklicev

Kljub velikim možnostim za zaposlitev in nadaljnjo poklicno kariero in prizadevanj gospodarstva premalo otrok odloča za izobraževanje na srednjem poklicnem nivoju. Veliko poklicev na srednji poklicni ravni je deficitarnih, zato je promocija poklicev in predstavitev kariernih možnosti mladim zelo pomembna.

Obrtno–podjetniška zbornica Slovenije s svojimi člani in območnimi obrtno-podjetniškimi zbornicami v sodelovanju s Centrom RS za poklicno izobraževanje, ter srednjimi poklicnimi in strokovnimi šolami, bo tudi letos pripravila tako imenovano Ulico obrti, v dvorani L1, kjer bo predstavljenih 11 zanimivih obrtnih poklicev ter domača in umetnostna obrt. Osrednja točka ulice bo »Vajeniška pisarna«, kje bodo lahko vsi zainteresirani prejeli vse informacije o vajeniškem sistemu izobraževanja v Sloveniji.

Ulica obrti bo organizirana po načelu »vse na enem mestu«, saj boste hkrati lahko videli demonstracijo posameznih poklicev, vključitev dijakov v proces praktičnega usposabljanja z delom, dobili informacije srednjih šol in Centra RS za poklicno izobraževanje ter spoznali strokovno podporo obrtno-zborničnega sistema. Učenci se bodo lahko tudi sami aktivno vključili v izdelavo izdelka oziroma storitve in se preizkusili v posameznem poklicu.

Nekaj vstopnic za učence, ki bodo obiskali sejem, bo na voljo pri svetovalni delavki Silvi Dešman.

Dostopnost