KNJIGA IN MENTOR VSAKEMU PRVOŠOLCU

KNJIGA IN MENTOR VSAKEMU PRVOŠOLCU

V tednu otroka in ob dnevu učiteljev se je zgodil še en zelo pomemben dogodek na naši šoli. Vsak prvošolce je dobil svojega mentorja iz 5. razreda, mentor pa je svojemu malemu prijatelju napisal posvetilo v knjigo, ki jo podarja Društvo bralne značke Slovenije vsem prvošolcem. Letos Je bila to knjiga Ide Mlakar Črnič Kako sta Bibi in Gusti prezvijačila hrib. Ob majhni slovesnosti je učence nagovorila tudi ravnateljica Petra Klepec, še prej pa sta prikupna pujska Bibi in Gusti poskušala osvojiti in kasneje prezvijačiti hrib. Mentorji in prvošolci se bodo med letom še organizirano družili v skupnih dejavnostih, svoj prvi stik pa so navezali s pomočjo knjige in tega dogodka. Čestitke obojim!

Janja Irman Kolar, knjižničarka

Spletni časopis SEPTEMBER

spletni_casopis_september

Pa smo spet na začetku šolskega leta. Poletne počitnice so le še oddaljen spomin, mi pa se odpravljamo novim izzivom naproti. Pred nami je devet mescev druženja s prijatelji, pridobivanja novih znanj in seveda tudi veliko učenja. To je po dveh letih prva jesen, ki smo jo preživeli brez nošenja mask. Resnično upamo, da bo tako tudi ostalo.

Prebili smo se že čez prvi mesec. Učenci višje stopnje smo v septembru imeli kar dva športna dneva; kolesarjenje ter športne igre in pa pohod. Športnih dni v septembru smo že navajeni, smo pa vsakič znova veseli, ko imamo priložnost za gibanje in druženje s sošolci.

V tej številki časopisa si lahko preberete tudi intervju z učiteljico Katarino Drobež, ki se nam je na šoli pridružila letos in nas poučuje glasbeno umetnost ter vodi pevske zbore.

Nekaj prostora pa smo namenili tudi besedni ustvarjalnosti učencev, saj domišljija ne pozna meja.

Žana Praunseis      

Mednarodni dan miru (21. 9.)

Mednarodni dan miru (21. 9.)

Ob mednarodnem dnevu MIR-u smo se pogovarjali o reševanju morebitnih sporov med udeleženci. S tehniko origami smo, v 2. b OPB, prepogibali papir v skulpturo goloba, simbola miru.
Naš gost ilustrator David Krančan

Naš gost ilustrator David Krančan

V prvih dveh tednih meseca septembra gosti naša šola razstavo POT KNJIGE, ki v obliki stripa na plakatih in v knjižicah, zabavno pouči bralce o nastanku knjige, napravah, poklicih in ustanovah, ki so potrebni, da pride knjiga od zamisli avtorja do bralca. Ogledali smo si jo vsi učenci OŠ Mozirje, ob njej reševali naloge in spoznali, da prave knjige ne moreš narediti sam.

Avtor zgodbe Pot knjige Žiga X Gombač je na pomoč poklical ilustratorja Davida Krančana, ki je bil naš gost v ponedeljek, 12. septembra in so se z njim srečali četrtošolci. Pokazal nam je nekaj stripovskih osnov,  različic in trikov.

ZAČELO SE JE NOVO ŠOLSKO LETO

ZAČELO SE JE NOVO ŠOLSKO LETO

  1. september 2022. Zbrali smo se pred šolo, poiskali svoje sošolce in vznemirjeno prisluhnili ravnateljici, kaj nam prinaša novo šolsko leto. Dobrodošlica, predstavitev novih sošolcev in učiteljev in že smo šli v učilnice. Novi urniki, učbeniki, novo znanje, nove sanje. Naj bo radovedno, zanimivo, družabno, uspešno in tudi igrivo -to novo šolsko leto.
Sprejem prvošolcev 2022/23, POŠ Šmihel nad Mozirjem

Sprejem prvošolcev 2022/23, POŠ Šmihel nad Mozirjem

PRAVZAPRAV ŽE KOMAJ ČAKAM

PRVI ŠOLSKI DAN SE BLIŽA,
PRAV PRED VRATI ŽE STOJI.
MALO ŠE IN POZVONIL BO:
V ŠOLO, KRATKOHLAČNIKI!

PRAVZAPRAV ŽE KOMAJ ČAKAM,
DA SE ŠOLA SPET ZAČNE,
SAJ PO DOLGEM ČASU VIDEL
ŠOLSKE BOM PRIJATELJE.

KAJ NA MORJU SO POČELI?
KDO SE V HRIBE JE PODAL?
KDO JE S TABORNIKI HODIL,
POD PLATNENO STREHO SPAL?

PA ŠE NEKAJ JE,
KAR VLEČE ZNOVA V ŠOLSKE ME KLOPI:
LETOS KONČNO SE NAUČIL
BOM VSE ČRKE PISATI.

PESMICO JE NAPISALA CVETKA SOKOLOV.