Šolski prevozi drugo polletje 2022/23

Šolski prevozi drugo polletje 2022/23

Z začetkom tega šolskega leta bi se naj vozni red za učence vozače iz Žekovca in Gneča zamenjal, kakor to storimo vsako leto. Ker pa zaradi gradnje kolesarske steze letos to ni bilo mogoče, bomo vozni red obrnili v drugem polletju. Nov vozni red bo veljal od 6. 2. 2023 dalje.

Hvala za razumevanje!

Lep pozdrav!

 

Rozika Kanjir
pomočnica ravnateljice

Petra Klepec
ravnateljica

Razpis za vpis v srednje šole in dijaške domove

Razpis za vpis v srednje šole in dijaške domove

Na spletni strani MIZŠ je objavljen nov razpis za vpis v srednje šole in dijaške domove za šolsko leto 2023/24.

Informacija o vsebini prilog, informativnem dnevu po posameznih šolah in mednarodni maturi (doc, 112 KB)

Priloga I: Razpis za vpis v programe nižjega, srednjega poklicnega in srednjega strokovnega izobraževanja ter gimnazij (doc, 1,1 MB)

Priloga VI: Razpis za sprejem učencev in dijakov v dijaške domove (doc, 59 KB)

Merila za izbiro kandidatov v primeru omejitve vpisa v programe srednjega poklicnega izobraževanja, srednjega strokovnega in tehniškega izobraževanja ter gimnazij (doc, 81 KB)

Tabela za izračun točk, pridobljenih v skladu z objavljenimi Merili za izbiro kandidatov v primeru omejitve vpisa v programe srednjega poklicnega izobraževanja, srednjega strokovnega in tehniškega izobraževanja ter gimnazij (xls, 40 KB)

Šola v naravi 8. razred

Šola v naravi 8. razred

CŠOD Breženka

Zjutraj smo se ob morju nadihali morskega zraka, sonce je razkadilo meglo in odpravili smo se do sosednjega Pirana, kjer smo spoznavali značilnosti starega mesta in se družili.

Popoldne smo se odpravili na pomol, kjer smo lovili ribe in se učili o vodnih organizmih. Potem smo vadili košarko in namizni tenis za večerni turnir. Tekmovali smo tudi v igri štrbunk.

SREČNO NOVO LETO!

SREČNO NOVO LETO!

Na POŠ Šmihel nad Mozirjem smo se pripravljali na nastop, pekli piškote, skupaj praznovali.
Dobrodelna prireditev Pričarajmo praznike

Dobrodelna prireditev Pričarajmo praznike

Tri leta se je zlobna čarovnica Koronela trudila odstraniti praznike, prireditve, božične sejme in nasmehe z obrazov. Tudi tokrat je mahedrala s svojo metlo po Mozirju, vendar ji ni uspelo. S pesmijo, plesom in dobro voljo smo pregnali vse zle sile in tudi Koronelo. Kapljica, Svinčnik, Škrat in Snežinka so spretno  skovali pozitivno zaroto med plesno glasbenimi točkami, zapečatila pa jo je ravnateljica.

Predstavili so se šolski pevski zbori, solisti, plesalci in mozirski očetje, naši bivši učenci, ki so nastopili samostojno in skupaj z zborom, kateremu so se pridružile tudi učiteljice. Na odru je zaplesalo in zapelo vseh 420 učencev, na koncu pa s skupno pesmijo in koreografijo navdušenemu občinstvu voščili vesele praznike. Po izvrstni  predstavi so se obiskovalci postavili v vrste pri osmih stojnicah in pokupili skoraj vse okrasne in pekovske izdelke naših otrok, učiteljev in kmečkih žena. Tako smo s skupnimi močmi ponovno napolnili blagajno šolskega sklada, ki pomaga zagotoviti sredstva za šolanje družinam v stiski.

HVALA vsem, ki so pri tem pomagali in sodelovali. Želimo vam čarobne in vesele praznike!

 Janja Irman Kolar

Spletni časopis NOVEMBER

Po krompirjevih počitnicah smo se učenci spočiti vrnili v šolske klopi. Zadnja dva tedna v novembru pa smo posvetili pripravam na dobrodelno prireditev Pričarajmo praznike. Vsak razred na šoli je v okviru tehniških dni sodeloval pri ustvarjanju ročno izdelanih darilc za stojnice. Z nakupom le-teh bodo obiskovalci prispevali sredstva za šolski sklad.spletni-casopis_NOVEMBER

Plavalna šola v naravi za učence 5. razreda

Plavalna šola v naravi za učence 5. razreda

Vse starše obveščamo, da so učenci 5. razreda varno prispeli v CŠOD Štrk, kjer bodo preživeli nepozabno plavalno šolo v naravi!

 

1. DAN

20221121_081833

Slika 1 of 28

2. DAN

Image0001

Slika 1 of 49

 

3. DAN

Image0001

Slika 1 of 31

4. DAN

Image0001

Slika 1 of 30

KNJIGA IN MENTOR VSAKEMU PRVOŠOLCU

V tednu otroka in ob dnevu učiteljev se je zgodil še en zelo pomemben dogodek na naši šoli. Vsak prvošolce je dobil svojega mentorja iz 5. razreda, mentor pa je svojemu malemu prijatelju napisal posvetilo v knjigo, ki jo podarja Društvo bralne značke Slovenije vsem prvošolcem. Letos Je bila to knjiga Ide Mlakar Črnič Kako sta Bibi in Gusti prezvijačila hrib. Ob majhni slovesnosti je učence nagovorila tudi ravnateljica Petra Klepec, še prej pa sta prikupna pujska Bibi in Gusti poskušala osvojiti in kasneje prezvijačiti hrib. Mentorji in prvošolci se bodo med letom še organizirano družili v skupnih dejavnostih, svoj prvi stik pa so navezali s pomočjo knjige in tega dogodka. Čestitke obojim!

Janja Irman Kolar, knjižničarka

Izmenjevalnica

Izmenjevalnica

Vsakdo lahko najde doma lepo oblačilo, ki ga je prerasel, knjigo, ki je ne bere več, igračo ali igro, ki se je je naveličal, za nekoga pa bi bilo kaj od tega novo in zanimivo. Zato smo letos prvič izpeljali okcijo, ki smo jo poimenovali IZMENJEVALNICA.
V njej so sodelovali učenci od 1. do 5. razreda. V zadnjem tednu oktobra so prinašali v knjižnico stvari, ki jih ne potrebujejo več, v zameno so dobili bon. V petek smo s pomočjo prostovoljcev od 5. do 9. razreda pripravili lične stojnice s ponudbo vseh teh izdelkov in povabili otroke po razredih, da si izbereje po dva. Zavladalo je pravo tržnično vzdušje, le da barantanje ni bilo potrbno. Marsikdo je našel ravno prave čevlje, hlače, knjigo, družabno igro ali pliškota zase. Vse te dobrine so dobile novega uporabnika brez kakršnihkoli stroškov. Otroci so s tem ozavestili sporočilo akcije, da lahko dobrine delimo, večkrat uporabimo, s tem pa prispevamo k lepšemu svetu in zmanjšanju potrošnje ter izrabe virov. Pohvala velja vsem sodelujočim, še posebej prostovoljcem v akciji. Odločili smo se, da akcijo še kdaj izvedemo.
 
Janja Irman Kolar in Silva Dešman
koordinatorki akcije